Kuka olen ja arvoni


Nimeni on Johanna Stenros ja olen kotoisin Helsingistä, mutta Espoo on ollut kotikuntani jo useita vuosia. Yli kymmenen vuotta elämästäni olen asunut ja työskennellyt ulkomailla. Asetuin keväällä 2021 Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi ja sain 133 ääntä. Äänisaalis ensikertalaisena oli ilahduttava, ottaen huomioon, etten Koronapandemian vuoksi tehnyt aktiivista kenttätyötä. Kiitän kaikkia minua äänestäneitä, sekä perhettä ja tuttuja kaikesta positiivisesta kannustamisesta.

Työskentelen tällä hetkellä helsinkiläisessä lakiasiaintoimistossa. Ansiotyön ohella toimin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden lautamiehenä sekä vapaaehtoistyössä rikos- ja riita-asioiden sovittelijana. Olen käynyt sovittelijana toimimiseen vaadittavan koulutuksen. Sovittelulain 10 §:n mukaan sovittelijana voi toimia henkilö, joka on suorittanut sovittelutoimintaan perehdyttävän koulutusjakson, ja jolla muutoin on sellainen koulutus, taito ja kokemus, jota tehtävän asianmukainen hoitaminen edellyttää.

Vapaa-ajallani viihdyn luonnossa liikkuen, harrastan kuntosalitreenejä ja lukemista. Innostuin pari vuotta sitten oikeusmuotoilusta (Legal Design). Oikeusmuotoilun avulla oikeudellisista ilmiöistä voidaan tehdä ymmärrettävämpiä ja käyttäjäystävällisempiä. Oikeusmuotoilun ytimessä on asiakas, loppukäyttäjä. Oikeusmuotoilun avulla lakipalveluista on mahdollista kehittää edistyksellisempiä hyödyntäen teknologiaa ja muotoiluajattelua, jossa luovuus, mielikuvitus ja empatia ovat kehittämistyön ytimessä. Jopa oikeusjärjestelmää voidaan muuttaa ja tehostaa muotoilun keinoin, mistä hyötyy niin maallikot kuin juristit.

Arvoni
Määrittelisin ajatusmaailmani ja itseni liberaalikonservatiiviksi. Mielestäni jokaisen tulee ottaa itse vastuu tekemisistään ja meillä tulee olla vapaus päättää siitä, kuinka haluamme rakentaa elämäämme. Kunnioitan myös perinteitä ja minulle perhe, isänmaa, sivistys ja hyvät tavat muodostavat arvopohjani. Vaikka kunnioitan perinteitä, en kuitenkaan näe itseäni vanhoillisena, vaan uudistusmielisenä, ja sallin erilaisuutta. Erilaisuus on rikkaus ja meistä jokainen on arvokas juuri sellaisena kuin olemme. Luotan Suomen valtioon sekä oikeuslaitokseen, ja että kansalaisten perustuslainmukainen oikeusturva toteutuu. Kohtuuttomasti pitkittyneet oikeudenkäynnit horjuttavat ihmisten kokemaa oikeusturvaa ja tähän tulisi saada muutos.


Kuka olen ja arvoniKuka olen ja arvoni